Israels voldsomme militære angreb på Gazas civilbefolkning – og åbenlyse trusler om fordrivelse og etnisk udrensning – kalder på solidaritet og handling nu!

Der er brug for:

  •   tydelig støtte til palæstinenserne og mobilisering til demonstrationer mod den israelske stats angreb og undertrykkelse
  •   krav om øjeblikkelig våbenhvile og adgang for nødhjælp, vand, elektricitet osv.
  •   fredsforhandlinger med henblik på at afslutte besættelsen af Gaza og Vestbredden.
  •   massivt pres på den danske regering med krav om en helt anden linje end den hidtidige betingelsesløse opbakning til Israel og USA’s krigspolitik. Vi vil ikke være medansvarlige for folkemord og etnisk udrensning.

Israels besættelse og krig mod Palæstina

Siden staten Israels dannelse er palæstinenserne holdt i skak med arbitrære drab, fordrivelse fra deres land og konfiskering af deres ejendom, etablering af ulovlige bosættelser på Vestbredden i enormt omfang. samtidig med at indbyggerne i Gaza blev indespærret bag en høj mur.

Besættelsens apartheidpolitik har været dagligdag i så mange årtier, at den er blevet forvekslet med normalitet. Hamas-angrebet bliver brugt som anledning til den bebudede kollektive afstraffelse af befolkningen i Gaza, der åbenbart skal bombes, sultes og tørstes til lydighed – eller fordrives.

Israel har nu lukket for vand, mad, strøm, og brændstof til Gaza. Givet 1,1 millioner mennesker 24 timer til at flygte fra deres hjem i Gaza by til den sydlige del af Gaza. Siden er såvel et hospital som FN-skoler blevet ramt af bomber.
Palæstinensernes betragtes af Israels forsvarsminister som “menneskedyr”.
Jøder blev udsat for folkedrab af nazisterne. Men det retfærdiggør ikke Israels etniske udrensning eller folkedrab på Gazas befolkning.

Hykleriet

Intet kan retfærdiggøre angreb rettet mod civile. Men det er hyklerisk at fordømme vold, når den begås af palæstinensere samtidig med at man i årevis har ignorereret den vold der begås mod palæstinensere.

Vestlige regeringer har endda aktivt støttet den israelske stat. Det internationale samfund er derfor dybt medskyldigt i volden.
Den eneste måde volden kan stoppes, er ved at stoppe dens årsag: Den fortsatte besættelse af det palæstinensiske folk.

Apartheid har ledt til terror

Hvis man vil undgå terror som den Hamas begik d. 7. oktober, må man forstå baggrunden. Yonathan Goldstein skrev i Politiken:

”Halvdelen af Gazas befolkning er børn. Børn, der vokser op i den værste armod, traumatiserede og uden nogen form for håb.
Mens deres forældre kendte folk på den anden side af muren, har disse børn og unge aldrig set en israeler uden uniform.

Israelerne er ikke mennesker for dem, men en ansigtsløs fjende, der holder dem indespærret og slår dem ihjel. I lyset af den virkelighed er det ikke svært at forstå, hvordan israelerne bliver så dehumaniserede for palæstinenserne i Gaza, at de kan nedslagte dem i deres hjem, på gaden og på festivalpladser.”

Dette retfærdiggør ikke de brutale handlinger. Men ønsker vi fred og sikkerhed i Israel/Palæstina, er det nødvendigt at forstå hvorfor den er opstået. At forstå at fred kun kan opnås ved at stoppe apartheid og besættelse.

Ikke to ligeværdige parter

I medierne fremstilles det som om konflikten mellem Israel og Palæstina er en konflikt mellem to ligeværdige parter.
Men det er ikke tilfældet. Det er en konflikt mellem en besættelsesmagt og de besatte. Mellem en militært helt overlegen stat og en besat befolkningsgruppe.

Og for Gazas vedkommende 2,2 millioner fattige mennesker indespærret på et område på størrelse med Langeland.

I de træfninger og krige der har været mellem Israel og Palæstina i tidens løb, har det altid – uden sammenligning – været palæstinenserne det er gået hårdest ud over.
I 2014 kidnappede og myrdede militante palæstinensere tre israelske teenagere på Vestbredden.

Det kulminerende med et syv uger langt israelsk angreb på Gaza.
Denne krig kostede ifølge FN’s Menneskerettighedsråd 1.462 civile palæstinensere livet og seks civile israelere.
Der gik altså ca. 250 civile palæstinensere på een civil israeler.

Imperialistisk lejr-tænkning

Den danske medieoffentlighed bærer voldsomt præg af imperialistisk lejr-tænkning: Vi holder med USA som holder med Israel.
Ergo ingen medlidenhed med palæstinenserne.
Men det er hyklerisk at give udtryk medlidenhed med civile ofre for en konflikt, man selv bærer en del af ansvaret for, fordi man i årevis har vendt det blinde øje til.

Det gælder Danmark og hele vesten.

Tirsdag stemte FNs sikkerhedsråd – med USA, England og Frankrig i spidsen – nej til en resolution, der forlagte øjeblikkelig våbenhvile. Det er øjensynlig en linje den danske regering støtter.

Der er brug for at alle siger fra!
Kammeratlig hilsen fra ”Venstrefløjen”s koordinationsgruppe