Flertallet i Enhedslistens ledelse har siden udbruddet af Gaza-krigen svigtet markant.

Det taler for sig selv, at Enhedslistens hovedbestyrelse konsekvent har afvist at bakke op om de massive og historisk store demonstrationer i København. Det var naturligvis positivt, at hovedbestyrelsen den 20. marts skiftede linje, men det var alt for sent – efter over fem måneders myrderier for åben skærm. Dertil kommer andre manglende eller forsinkede offentlige udmeldinger. Dette har sået en alvorlig og unødvendig tvivl om Enhedslistens solidaritet med befolkningen i Gaza og Palæstina som helhed. Den tøvende støtte til Palæstinademonstrationerne og udmeldingerne om ”Israels ret til at forsvare sig selv”, er et eksempel på at Enhedslisten lader sig styre af det borgerlige mediebillede og stemningen på Christiansborg, snarere end af et politisk kompas.

Det samme gælder den ubetingede støtte til flere våben og fortsat krig i Ukraine – og de rosende ord til regeringens 10-års-plan for støtte til Ukraine. Flertallet i Enhedslisten gav mandat til våbenstøtte til Ukraine kort efter Ruslands invasion. Men der er intet mandat til fortsat støtte til krigsdeltagelse i 10 år. Våbenstøtten er helt uden blik for de soldater og civile, der som kanonføde skal lægge ryg til krigen i Ukraine. Vi mangler den fredsstemme, som tidligere var en fast del af Enhedslistens DNA. 

Derfor håber og arbejder vi for, at der på Enhedslistens kommende årsmøde bliver vedtaget en markant anden politik. 

Rødt Venstre (tidligere Venstrefløjen) 24. marts 2024